Wil jij een website of webshop laten maken?

Als allround webdesigner en webontwikkelaar ontwerp en ontwikkel ik fraai vormgegeven, responsive (= te lezen op mobiele apparatuur), prettig werkende, SEO-proof en bovendien veilige websites en webshops, die bijdragen aan jouw zakelijk succes.

Centraal bij de webontwikkeling staan het doel, de uitstraling en de boodschap van jouw organisatie.
Wat wil je bereiken met jouw website? Moet deze vertrouwen uitstralen, bijdragen aan meer verkopen en meer klanten of een informatief naslagwerk zijn?

In welke branche je ook werkzaam bent, er is een overvloed aan online concurrentie. Dit geldt ook voor de kleine ondernemer. Wanneer een website slecht presteert, krijgt deze in de eerste plaats geen hoge positie in Google, maar ook de potentiële klant beoordeelt je website naar uiterlijk en navigatiegemak. Wanneer een website niet optimaal functioneert, gaat deze klant naar je concurrent, die wel een snelle en goedwerkende site heeft.

Voor de meeste webprojecten adviseer ik te bouwen volgens de JAMStack methode en dan met name middels GatsbyJS.

Een website of webshop dat gebouwd is op het platform Gatsby, is standaard voorzien van hypermoderne techniek en biedt de volgende voordelen:

 • Extreem snelle responsiveness. Een Gatsby website reageert in een fractie op de gebruiker en levert daarmee een optimale gebruikerservaring. Wanneer de online bezoeker niet hoeft te wachten op een actie, heeft hij het gevoel in controle te zijn, wat positief is voor de conversie.
 • De website is heel goed te om te zetten naar kleinere beeldschermen en mobiele apparatuur.
 • Automatische afbeeldingsoptimalisatie.
 • Kan vanaf elke webserver geserveerd worden (er is geen aparte techniek nodig).
 • Automatisch veel toegankelijkheidsoptimalisaties, welke zijn ontworpen om mensen met een handicap te helpen technologie gemakkelijker te gebruiken. Een tekst-naar-spraakfunctie kan bijvoorbeeld tekst hardop voorlezen voor mensen met een beperkt gezichtsvermogen, terwijl een spraakherkenningsfunctie gebruikers met beperkte mobiliteit in staat stelt de computer met hun stem te bedienen.
 • Automatische prefetching ( = het laden van webpagina’s) voor nog snellere gebruikerservaring. Immers de paginalaadtijd is een essentieel onderdeel van SEO geworden. Trage websites worden als niet functioneel ervaren door het online publiek en zal invloed uitoefenen op de positie in de Google zoekresultaten.
 • Makkelijk te koppelen aan meerdere databronnen.
 • Uitstekende beveiliging van je website of webshop.
 • Aanpassingen aan het gekozen thema zijn makkelijk en onafhankelijk door te voeren.
 • Content wordt veilig opgeslagen in je website, waardoor hackers geen toegang meer hebben tot je database/applicatie server.
 • Hoeveel verkeer er ook op je website komt, je website raakt nooit overbelast. Je hoeft niet op te schalen naar meer webservers om meer verkeer aan te kunnen. Een DDOS attack wordt voorkomen.
  Goed om te weten dat wanneer je bedrijf groeit en je website veelbezocht wordt, je niet extra/snellere/betere servers hoeft in te zetten of aan te schaffen.
 • Flexibel te koppelen aan anderen databronnen zoals Google spreadsheet, Wordpress, Netlify CMS, Contentfull, etc. Vrijwel alle combinaties zijn mogelijk!

Het websysteem van Gatsby kan worden gekoppeld aan Wordpress voor een optimale website qua laadsnelheid, techniek, beveiliging en gebruiksgemak.

Een koppeling van Gatsby aan je Wordpress website of webshop levert altijd een razendsnelle, goed beveiligde technisch up-to-date gebruikerservaring op, waarbij de webcontent makkelijk door jouzelf te beheren is.

Maak jij gebruik van een ander CMS? Gatsby is een flexibel platform en zeer geschikt om met meerdere verschillende CMS technieken te integreren. Dit kan bijvoorbeeld jouw bestaande Wordpress of Drupal CMS zijn, maar het kan ook geïntegreerd worden met bijvoorbeeld Prismic.io. Dat is een overzichtelijk webbased CMS, waar ook deze site mee onderhouden wordt.

Zoekmachineoptimalisatie of SEO maakt jouw website beter vindbaar in de zoekmachines.

Een goed vindbare website is voorzien van zoekmachineoptimale webteksten, die aantrekkelijk zijn voor de online lezer.
Ik werk samen met een uitstekende SEO copywriter (= webtekstschrijver), Paula de Boer van Pride & Proud PR en Communicatie. Zij voert een zoekwoordenanalyse uit en op basis van de uitkomst, schrijft zij prettig leesbare teksten en voorziet jouw webpagina's van de juiste webtitels en webomschrijvingen. Haar webteksten zullen bijdragen aan een optimale online profilering en een hogere positie in Google.

Naast de ontwikkeling van een website of webshop ben ik ook inzetbaar voor:

En dat allemaal tegen aantrekkelijke kosten!

Klik op de oranje button om mijn andere diensten te bekijken.
Of klik op de zwarte button onderaan deze pagina om vrijblijvend contact op te nemen.

Interesse?