Schildklier setpoint berekenen serverless webapp

https://schildklier.mddd.nl

Serverless webapp

Deze app is opgebouwd in Gatsby, dat is een React framework waarmee razendsnelle, goed geoptimaliseerde en dynamische websites, webshops en webapps te ontwikkelen zijn. De styling van deze app is op basis van Google's Material design principes. De app is serverless, wat wil zeggen dat er geen backend server nodig is voor deze app. Alles speelt zich in de browser af. Uiteraard is er wel een webserver nodig om de app te hosten. Bij elke wijziging van de broncode in de repository wordt de app automatisch opnieuw gebouwd en geüpload naar de webserver. Deze app is open-source, neem gerust een kijkje in de broncode.

Wetenschappelijk onderzoek vertaald naar een app

Een app die wetenschap vertaald naar een handige tool. De wetenschappelijk onderzochte wiskundige formules uit dit onderzoek zijn omgezet in een app zodat hashimoto-patiënten (te traag werkende schildklier) zelf hun ideale setpoint kunnen berekenen.

Na het starten met kunstmatig schildklier hormoon kan het voor veel patiënten moeilijk zijn om een juiste dosering te vinden. Tijdens de behandeling worden regelmatig de verschillende schildklierwaardes in het bloed gemeten. Door deze gegevens in de app in te voeren valt te berekenen wat de ideale waarde hoort te zijn. Hierdoor is het voor arts en patiënt mogelijk om te bepalen of er opgehoogd of juist verminderd moet worden met de medicijnen.

Als je de app wilt uitproberen is er via het menu rechtsboven dummy data in te laden.

Medische privacy

Omdat alle berekeningen plaats vinden in de webbrowser van de gebruiker hoeft er geen enkele informatie over het internet verstuurd worden. Ook wordt er nergens iets opgeslagen. Op deze manier is de privacy volledig gewaarborgd.

Interesse?