Toon Hermans Huis Amersfoort

https://www.thha.nl

Een nieuw fris ontwerp en SEO optimalisatie

Voor het Toon Hermans Huis in Amersfoort zijn Paula de Boer van Pride & Proud PR en Communicatie en ik samen aan de slag gegaan om de website flink te verbeteren.

De oude website was al een flink aantal jaar oud en had geen vaste beheerder. Het design kon wel wat modernisering gebruiken en daarnaast was Wordpress nogal rommelig inricht voor de beheerders.

Dit heb ik opgelost door goed gebruik te maken van custom post types binnen Wordpress. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van de Advanced Custom Fields plugin. Deze twee verbeteringen zorgen dat de content makkelijk en overzichtelijk te beheren is door de vrijwilligers van het Toon Hermans Huis in Amersfoort.

De SEO waarde van de website hebben we verbeterd door middel van:

  • Een goede structuur in de site aan te brengen
  • Webpagina's te voorzien van kwalitatief goede SEO teksten
  • Gebruik te maken van moderne web technologie├źn, waaronder GatsbyJS

Uitgebreide activiteiten mogelijkheden

Het Toon Hermans Huis in Amersfoort organiseert ontzettend veel activiteiten voor haar bezoekers. Voorheen werd dit in Google Calendar 'bijgehouden' en middels een linkje op de site getoond.

Om er voor te zorgen dat alle informatie per activiteit centraal geregeld kan worden zijn er uitgebreide mogelijkheden ontwikkeld om activiteiten in te plannen. Op deze manier hoeft er niet op meerdere plaatsen op de website informatie aangepast te worden mocht er iets wijzigen in een activiteit. Alles wordt op deze manier automatisch geupdate, de overzichten, de agenda en natuurlijk de pagina over de activiteit zelf.

Daarnaast zijn er uitgebreide filter mogelijkheden om verschillende agenda's/overzichten te genereren van verschillende typen activiteiten op de website. Denk hierbij bijvoorbeeld aan activiteiten speciaal voor de jeugd.

WordPress en Gatsby

Om te zorgen dat de website makkelijk door de vrijwilligers zelf te wijzigen is wordt er als cms WordPress gebruikt. Doormiddel van de WPGraphQL plugin wordt het gekoppeld aan GatsbyJS voor de voorkant van de website.

Deze headless opstelling heeft een aantal voordelen:

  • Betere SEO waarde
  • Snellere gebruikerservaring
  • Meer maatwerk mogelijkheden
  • Verbeterde beveiliging

Interesse?